چهارشنبه 5 تير 1392-9:3

"احزاب سیاسی مازندران" به چاپ دوم رسید

کتاب"احزاب سیاسی در مازندران و گلستان"به چاپ دوم رسید/در این چاپ برخی پاورقی ها و اسناد کتاب به بخش ضمایم پیوسته است و سند و عکسی نیز مربوط به کاندیدا شدن آیت الله سید محمود طالقانی از حوزه انتخابیه بابل در مجلس شورای ملی افزوده شده است.


مازندنومه:چاپ نخست این کتاب با عنوان"احزاب سیاسی در مازندران" زمستان سال 1390 منتشر شده بود که بعد از چند ماه نایاب شد و ناشر در بهار 1392 نسبت به چاپ دوم آن اقدام کرد.

این کتاب را که دکتر سیف الرضا شهابی تالیف و انتشارات رسانش نوین منتشر کرده است، به فعاليت احزاب سياسي دراستان مازندران بین سال های 1320 تا 1332 می پردازد.

در تاريخ سياسي ايران در هيچ مقطعي به اندازه اين 12 سال،احزاب آزاد و فعال نبودند.پيش از1320 و در دوران حكومت پهلوي اول،حزبي وجود نداشت و بعد از28 مرداد1332 هم فعاليت همه احزاب سياسي تعطيل شد.

فعاليت احزاب در مازندرانِ آن سال ها پرشور و واقعی بود.این فعالیت های حزبی چیزی کم تر از فعالیت های سیاسی پایتخت نداشت و به همین دلیل كتاب" احزاب سیاسی در مازندران" براي ما مازنی ها خواندنیست و می تواند به عنوان یک اثر مرجع در این زمینه قلمداد شود.

در این کتاب فعاليت احزاب سیاسی به تفکیک شهرها ازگنبدكاوس تا تنكابن به طور جداگانه مورد بررسي قرار گرفته است.

علاوه بر اين ها به موضوعاتي چون افسران خراسان و تهران در مازندران درسال 1324 ، جنگ مسلحانه در زيراب درسال 1325 ، انتخابات هاي دوره هاي چهاردهم و پانزدهم و شانزدهم و هفدهم مجلس شوراي ملي،فعاليت انجمن فرهنگي ايران و شوروي و...به طور مشروح پرداخته شده است.

دکتر شهابی-نویسنده کتاب-مصاحبه هایي را با محمدعلي عموئي ، انورخامه اي، علي اكبرشهاب الدين و... که از فعالان سياسي دهه 1320 شمسي بودند،نیز انجام داده كه به طور مستقل و يا در ميان مطالب از این گفت و گوها بهره برده است.در انتهای کتاب نیز چندین سند و عکس در معرض دید قرارگرفته است.

چاپ دوم کتاب با تغییرات و ویرایش هایی همراه است؛در عنوان کتاب نام"گلستان"به "مازندران"اضافه شده و مخاطب پی می برد که در این مجموعه تاریخچه احزاب سیاسی دو استان شمالی گنجانده شده است.(در چاپ نخست، عنوان کتاب "احزاب سیاسی مازندران"بود.)

در این چاپ برخی پاورقی ها و اسناد کتاب به بخش ضمایم پیوسته است و سند و عکسی نیز مربوط به کاندیدا شدن آیت الله سید محمود طالقانی از حوزه انتخابیه بابل در مجلس شورای ملی افزوده شده است.

در صفحه 108 کتاب در همین زمینه آمده:«در انتخابات دوره هفدهم در حوزه انتخابیه بابل،کاندیدایی مستقل هم وجود داشت به نام آیت الله سید محمود طالقانی.در 6 بهمن سال 1330 طالقانی در مسجد جامع به منبر رفت و در حضور 250 نفر از کسبه شهر راجع به خلافت عمر و عثمان و ابوبکر و اقداماتی که علیه امام علی انجام دادند سخنرانی کرد.البته قبل از رای گیری مرحوم طالقانی انصراف داد.»

خاطرنشان می کنیم دکتر شهابی پیش تر چند کتاب دیگر را نیز به رشته تحریر درآورده بود:کارنامه سیاسی قائم مقام فراهانی(نشر رسانش) ،دیدگاه های شورای همکاری خلیج فارس (انتشارات روزنامه اطلاعات)، دولت مستقل فلسطين خدمت يا خيانت؟(نشر رسانش )،یادگارهای دبستان تربیت(رسانش) و یادگارهای دبیرستان دانش(رسانش).

كتاب"احزاب سیاسی مازندران و گلستان" که در 480 صفحه و به قیمت 15 هزار تومان به بازار نشر عرضه شده،در این کتاب فروشی ها قابل خریداری است:

کتاب فروشی چیستا:بابل،میدان 17 شهریور،جنب سینما مهر

کتاب فروشی دنیای کتاب:بابل،خیابان مدرس،مقابل گنجینه

کتاب فروشی امیرکبیر:بابل،خیابان مدرس،نو عَلَم

گفتنی است پس از چاپ نخست کتاب،مراسم رونمایی آن اسفندماه سال 1390 توسط مازندنومه در دانشگاه فرهنگیان برگزار شد که می توانید تعدادی از تصاویر آن مراسم را در زیر تماشا کنید: